Zegereeks NVC H1 duurt voort

Afgelopen donderdag 1 oktober 2020 stond NVC HS1 tegenover de Elburgse mannen van EVV Bultman-Hartholt HS2. Beide teams zijn bezig aan een goede seizoensopening en in de eerste set was dan ook direct zichtbaar dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. NVC HS1 blijkt echter dit seizoen over een ijzersterke mentale weerbaarheid te beschikken. Afgelopen seizoenen bleek er een trend zichtbaar dat het team bij een achterstand in een neerwaartse spiraal terecht kwam. Dit seizoen lijkt men direct de rug te rechten en is men direct boven Jan. In de eerste set werd dit mooi zichtbaar. NVC liep de gehele set 1 tot 3 punten voor. Echter aan het einde van de set stond EVV opeens geflatteerd op setpunt. Hier liet NVC zich niet van de wijs brengen en pakte de set alsnog met 26-24.

Na de eerste set riep de scheidsrechter beide aanvoerders bij de bok. Terecht werd gewezen op de coronamaatregelen dat er niet te hard gejuicht mag worden conform het protocol van de Nevobo. Terecht punt van de scheidsrechter maar ook een hard gelach voor NVC omdat er veel te juichen was de 2de en 3de set. Ingetogen maar met innerlijke beleving werd de 2de set met 25-21 binnen gehaald. Mede vanwege wisselbeleid van NVC. De alom bewierookte en talentvolle Jeroen Groeneveld maakte plaats voor Johan van Baaren en die bekroonde zijn invalbeurt met een aantal snoeiharde scores. De slag met zijn linkerarm doet menig libero nog steeds sidderen!

De derde set was opnieuw een set vol spanning en sensatie. Publiek was niet welkom vanwege de coronamaatregelen maar die hadden zonder twijfel blaren op de handen geklapt vanwege de vele bijzondere rally’s. NVC verdedigde zich kranig en kwam terug van een achterstand van welgeteld 8 punten. De eerder benoemde mentale weerbaarheid was hier weer duidelijk aanwezig wat bijzonder te noemen is voor een team wat qua gemiddelde leeftijd ver onder die van EVV ligt. Oudere teams hebben doorgaans bij een dergelijke voorsprong van 8 punten het gogme om een set professioneel binnen te harken. NVC kwam echter verfrissend uit de time-out die door gelegenheidscoach Sippe van Mechelen op een goed moment werd genomen. Er werd punt voor punt geknokt zodat NVC met 26-24 de set binnenhaalde en hiermee voor de 3de wedstrijd op rij ongeslagen blijft.

In de vierde set werd duidelijk dat EVV een tegenstander is waartegen je niet kan verslappen. De passing werd wat minder bij NVC, het vertrouwen kwam terug bij EVV en de servicedruk nam toe. Mede vanwege blessureleed bij de aanvoerder van NVC, Gerjan Lammers, mocht Stephan van den Berg zijn opwachting maken in het eerste van NVC, wat hij zeker niet onverdienstelijk deed. Desondanks werd de 4de set overtuigend door EVV met 15-25 gewonnen waardoor EVV uiteindelijk meer gewonnen punten heeft gemaakt in de wedstrijd dan NVC. Feit blijft dat NVC opnieuw terecht 4 punten heeft behaald en een zeer puike prestatie heeft neergezet! Zaterdag 10 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma tegen Hellas H2 uit Nunspeet. Publiek is helaas niet welkom.