Dames 2 verliest eerste thuiswedstrijd

Wedstrijdverslag 8 oktober 2022
NVC Nijkerk DS2 – SV Dynamo DS 10

Op zaterdag 8 oktober speelde NVC dames 2 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. En laten we eerlijk zijn, dan willen we natuurlijk altijd nét wat beter presteren. Misschien vluchtte Anouk daarom naar het zonnige Spanje. Jammer, maar gelukkig was de rest er wel. Klaar om te knallen voor eigen publiek!

Een goed begin is het halve werk. En dus maakten we het onszelf meteen lastig met 6-0 achterstand in de eerste set. Oorzaak: een moeilijke service van de tegenstander en een zeer matige pass aan onze kant. Na de vorige wedstrijd moesten we ook even schakelen wat betreft het niveau van de tegenstander. Gelukkig spelen we niet tegen Dynamo Dames 9 dit seizoen, want als het verschil tussen ieder team binnen die vereniging zo groot is als tussen DS 10 en 11, zouden we er een taaie aan hebben.

Hoe dan ook, de eerste set gaven we met 25-14 weg. Jammer, maar helaas. In elk geval waren we nu wel warm én klaargestoomd voor wat kwam. Met enkele wisselingen in de opstelling begonnen we vol goede moed aan set 2. Een betere pass, mooie serviceseries en goed samenspel lieten ons lange tijd gelijk opgaan met de tegenstander. Maar toen het einde in zicht kwam, zakten we weg. We verloren de set met 25-20, maar wonnen aan strijdlust. Set 3 was voor ons.

Tenminste, dat zeiden we tegen onszelf. Maar je weet wat ze zeggen: positive thinking, positive outcome. En dat bewezen we. Door afwisselend te slaan en te prikken, komen de punten een voor een onze kant op. Voor we het weten pakten we de derde set met 25-20.

Zou het dan toch een vijfsetter worden? Dames 2 gaat een uitdaging niet uit de weg. Net als in de derde set kwamen we meteen goed mee met de tegenstander. Met elke punt groeide de hoop op een (moeizame) overwinning.

Helaas verslappen we op het laatst in de service pass en loopt de tegenstander uit. Het werd 20-25. En daarmee is de wedstrijd afgelopen met een 1-3 verlies.